2023. július 04.

Új platformmal és funkciókkal robbantana az Instagram

Érkezik a Twitter konkurens platform,  tesztelik az kommenten elhelyezhető szavazást és az Instagram storyban is lesznek változások az elkövetkező hetekben. 

metanews.pngÚgy tűnik, a Metánál elhalasztották a nyári szabadságolásokat, mert az ilyenkor szokásos uborkaszezon helyett egyik Insta-újdonságot ígérik a másik után. Miközben a „főnök” egy másik platform CEO-jával van elfoglalva, de erről majd később.

Márka szempontból érdekes lehet, hogy már tesztelik a kommentben elhelyezhető szavazás funkciót az Instagramon, ami lendületet adhat a posztok alatti interakciók minőségi növelésének. A story-ban elérhető Poll-matricától eltérően felhasználóként csak azt látod, hogy szavaztál, és csak a poszt készítője látja az eredményeket. A cél itt minden bizonnyal a posztok környéki interakciók visszaesésének megállítása.

Az Instagramon belüli vándorlás irányával haladva a story funkció is kap egy kis erősítést: az ide megosztandó posztoknál végre fókuszálhatunk csak a vizuális tartalomra, és lehetőség lesz a posztszöveg elrejtésére. Ötletes matricaelhelyezésekkel ezzel is további aktivitásra biztathatók a felhasználók.

A legnagyobb dobás azonban a Zuckerberg-Musk ketrecharc egyik fegyverének élesítése lesz: júliusban (most már tényleg!) útjára indul a Meta real-time, szövegalapú platformja, ami eddig különböző projektneveken (P92/Barcelona/Threads) volt ismert. A Twitter-klón (utód?) app első körben az Instagramon belülről lesz elérhető, ahol profiladatainkkal azonnal létrehozhatjuk fiókunkat. Az új platform azokat célozza akik kiábrándultak Elon Musk közösségi oldalából. Az Európai Unióban viszont szeptemberig biztosan nem lesz elérhető az alkalmazás adatvédelmi kérdések miatt.

A platformmal kapcsolatban nagyok a várakozások, a Meta kalkulációi szerint az első pár hónapban tízmilliós nagyságrendű regisztrációt és Twitter-menekültet remélnek. Ehhez várhatóan Musknak is lesz még néhány szava.

 

Szerző: Sujtó Attila - Hello Agency senior creative

Ez is érdekelhet

Szeretett ügyfeleink

Continental
Marriott
Dallmayr
BT
Wella
Ernst & Young
Unisys
Ericsson
Fény utcai piac
Samsung
Hydro
Szászi Birtok
Saint-Gobain
Total Energies
Visual Labs
Vodafone